Com viatjar de forma segura aquestes vacances d’estiu?

S’acosten les vacances d’un estiu atípic i ens sorgeixen molts dubtes, abans de fer les maletes i pujar a un avió. És cert, que amb la fi de l’estat d’alarma i l’inici de ‘la nova normalitat’ es posa fi a les restriccions de mobilitat dins del territori nacional. Pel que fa a Europa, també es pot viatjar des del diumenge 21 de juny a la majoria de països. Respecte a la resta del món, les fronteres començaran a obrir-se a partir de l’1 de juliol, de manera gradual.

Però a banda de saber a on podem viatjar, segurament també ens preocupa saber quines mesures o precaucions hem de tenir en compte. Des de CSA considerem que és fonamental contractar una assegurança de viatge i seguir escrupolosament els consells de salut que indiquin les autoritats sanitàries. Tots som responsables i som la clau en el control de la pandèmia; per tant, hem d'impedir que massa persones s'infectin alhora.

A més, creiem que a banda de maximitzar les precaucions normals o òbvies com les relatives a l’equipatge, passaport, visat, vacunes, moneda, propines, costums, medicaments, notificar al banc o a l’emissor de les targetes que utilitzaràs, comprovar tarifes rooming de telèfon, alertes sanitàries, ambaixades o consolats a l'estranger...; cal inscriure’s al registre de viatgers en el Ministeri d'Afers exteriors.

Lògicament, continuen mantenint-se les mesures d’higiene i distanciament social per evitar contagis. És a dir, amb independència de qui sigui el nostre destí, haurem d’incloure al nostre equipatge mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics. Però a banda d’això, és important que tinguem present que alguns països europeus apliquen mesures de prevenció davant el risc d'expansió del coronavirus, com les quarantenes obligatòries per a viatgers procedents d'Espanya.

Quarantenes a alguns països de dins i fora d’Europa

Segons les últimes actualitzacions, els països que imposen quarantenes d’aproximadament 14 dies per a viatgers que provinguin d'Espanya són: Azerbaidjan, Benín, Cambodja, Corea del Sud, Equador, Etiòpia, Finlàndia, Hongria, Iran, Irlanda, Islàndia, Illes Cook, Lituània, Nauru, Papua Nova Guinea, Regne Unit (fins al 6 de juliol), Saint Vincent i les Grenadines, Saint Lucia, Seychelles, Ucraïna i Uzbekistan.

Per la seva banda, aquests són els països que plantegen alguna mesura, encara que no la quarantena: Albània, Antigua i Barbuda, Bangladesh, Bielorússia, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Estònia, Grècia, Jamaica, Laos, Polònia, Tanzània, Turkmenistan i Turquia.

Entre els països que no imposen quarantenes als viatgers espanyols figuren: Mèxic, Groenlàndia, Mongòlia, Guaiana Francesa, Sàhara Occidental, França, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Itàlia (imposa quarantena només als països de fora de l'espai Schengen), Luxemburg, República Txeca, Àustria, Eslovènia, Sèrbia, Kosovo, Letònia, Síria, Iemen, Djibouti, l'Afganistan, Suècia, Lesotho, Rwanda i Corea del Nord.

Ara bé què succeeix si finalment, per por a contagis o per altres motius, decidim cancel•lar el nostre viatge, que vam organitzar fa mesos? Podem reclamar l’import dels vols comprats? Des de CSA, us podem assegurar que si el vau contractar a través d'una agència de viatges, tot serà més senzill; ja que aquesta s'encarregarà d'ajudar-vos a gestionar els reemborsaments. De fet, les agències de viatges han aconseguit que la majoria de les companyies aèries siguin totalment flexibles, amb la devolució de l'import, proposant canvi de dates o convertint aquest import en vals per utilitzar el 2021.

D’altra banda, si decidim fer el nostre viatge d’estiu com teníem previst, enguany comptar amb una bona assegurança de viatges amb assistència mèdica, potser és més necessari que mai. Però, què hem de tenir en compte a l’hora de contractar aquest tipus de pòlisses? En primer lloc, creiem que és essencial, contractar una assegurança d’anul•lació i d’assistència en viatge.

La pòlissa d’anul•lació a part de cobrir malalties o accidents greus, tant de l’assegurat com d’un familiar directe; els danys per incendi; explosió o robatori a l’habitatge principal o secundari de l’assegurat; l’acomiadament definitiu per part de l’empresa, etc., és molt important que inclogui la cobertura d’anul•lació del viatge per haver sigut diagnosticat de Covid-19.

A més, amb relació a la cobertura d’assistència, us aconsellem que reviseu les condicions de la pòlissa per comprovar que el coronavirus està cobert durant el viatge, en cas de contraure la malaltia.

En definitiva, realitzar aquestes gestions a través de nosaltres, és a dir, del nostre equip de professionals; us donarà totes les garanties i la més àmplia seguretat davant de qualsevol imprevist. Així, us podreu limitar a gaudir de les vostres merescudes vacances!