Consells per preparar la teva ruta o escapada en cotxe aquest estiu

S’acosten les vacances d’estiu i tenint en compte la situació de crisi sanitària actual, sembla que ens dóna més confiança viatjar dins del país abans que agafar un avió. Tot i així, recentment s’han produït rebrots a Catalunya i Aragó, per tant abans d’iniciar la nostra escapada en cotxe és important que comprovem el nivell de contagis de la destinació on volem anar.

Un cop estem segurs d’on anirem, prèviament caldrà posar el nostre vehicle a punt, perquè tot vagi sobre rodes. Des de CSA us recomanem que el cotxe estigui en bon estat (pneumàtics, oli, revisar els nivells de líquids, els llums, aire condicionat...) ens ajudarà a gaudir d'un trajecte més segur i còmode. Altres aspectes a tenir en compte: portar la carta verda si viatgem a l’estranger; comprovar que s’està al corrent de l’assegurança de cotxe; descansar cada cert temps, especialment si ens comença a vèncer la son; tenir a mà el telèfon de la grua, entre altres aspectes.

Mesures de seguretat i higiene al volant

A banda de les consideracions generals, com aquest estiu és diferent de la resta, també hem de tenir en compte els següents consells:

Netejar i desinfectar el nostre vehicle

Amb l’objectiu d’evitar contagis, hem d’acostumar-nos a netejar i desinfectar les zones que més toquem del nostre vehicle, com per exemple: el volant, la palanca de canvis, els reposabraços, el quadre de comandament, els diferents botons o els obridors de les portes, entre d'altres. Simplement passant una baieta mullada en aigua i algun component viricida és suficient.

Utilització de mascaretes

Com ja sabem, l'obligació de portar mascareta segueix vigent a partir dels 6 anys en vehicles privats, inclòs el conductor, si els ocupants de la mateixa no conviuen en el mateix domicili. Les excepcions passen per l'existència d'algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada pel seu ús o que, per una situació de discapacitat o dependència, no es disposi d'autonomia per manipular-la. Qui no compleixi amb aquestes indicacions, així com els que no utilitzin el dispositiu de la manera adequada, s'exposen a multes de 100 €.

Extremar la precaució

És fonamental mantenir la distància de seguretat amb el cotxe que ens precedeix i estar atents al que passa dos o tres cotxes per davant per anticipar imprevistos i permetre que s'incorporin nous vehicles a la via. La millor manera d'aconseguir-ho és circulant pel carril de la dreta, ja que s'obté una millor visió del que succeeix davant nostre. Tampoc són convenients els canvis constants de carril; doncs, ens faran consumir més i es poden produir més accidents.

Comprovar la documentació

Sempre hem de verificar que l'assegurança del nostre vehicle està en vigor, a més d'estalviar-nos la corresponent sanció, ens evitarà problemes en cas de qualsevol accident. També, no està de més comprovar amb suficient antelació que el nostre carnet de conduir o ITV no estiguin caducats.

Precaució en les parades

Quan ens aturem i sortim a l'exterior, no ens hem d’oblidar de seguir prenent precaucions. Si entrem a un establiment, haurem de respectar les normes higièniques de cadascun. I, abans de reprendre la marxa, no oblidem desinfectar-nos les mans.

Consultar la situació del nostre destí

Els protocols autonòmics quan es detecta un nou rebrot de coronavirus s'estan basant ara en confinaments més selectius. Malgrat que ja no s'aïllen províncies o localitats senceres, sinó zones en concret, no sabem amb certesa si la situació es pot veure modificada en qualsevol moment. Per tant l’ideal, com hem comentat al principi, és comprovar l'estat de la nostra destinació per variar-lo en cas que fos necessari.

En definitiva, tenint en compte tots aquests consells, podrem gaudir de les nostres vacances amb la seguretat que necessitem. A més com hem esmentat, és essencial que porteu la vostra assegurança de cotxe en ordre, per estar protegits davant de qualsevol contratemps.