Què he de tenir en compte a l’hora de contractar una assegurança de vida-estalvi?

Estem a la recta final de l’any. Un moment idoni per fer balanç i en el qual és habitual que moltes persones es plantegin contractar o renovar la seva assegurança de vida-estalvi. Sens dubte, a tots ens preocupa poder estalviar de cara a la nostra jubilació i, al mateix temps, volem treure el millor rendiment als nostres estalvis. Però, com ho podem fer?

Decantar-se per una opció o una altra no és una tasca fàcil. Hi ha moltes ofertes i diferents productes al mercat, relacionats amb les assegurances d’estalvi. A més, els termes que apareixen al condicionat d’aquestes pòlisses, precisament, no són fàcils d’entendre. Com a clients, és normal que ens sorgeixi més d’un dubte. Per això, comptar amb l’ajuda i assessorament de professionals experts com els nostres corredors és fonamental.

Des de CSA estem acostumats a comercialitzar productes d’estalvi. Per tant, coneixem les seves característiques; podem oferir-vos una anàlisi detallada en funció de les vostres preferències i situació personal; sabem detectar ràpidament quins són els punts de comprensió més conflictius per explicar-los i aclarir-los als nostres clients, evitant informacions errònies o malentesos, etc.

5 punts claus per entendre les assegurances de vida-estalvi

Ara bé, a banda de comptar amb el consell d’experts, com a estalviadors, quins aspectes hem de tenir clars, sí o sí, abans de contractar una assegurança de vida-estalvi? Te’ls expliquem a continuació.

En primer lloc, per part de l’asseguradora us han de deixar clar si contractant un producte o un altre podeu o no perdre el que esteu dipositant. Us recordem que l'estalvi s'inverteix en actius financers, i els actius poden pujar o baixar de preu. La clau està en qui està assumint el risc que els preus baixin. Hi ha productes en què aquest risc l'assumeix l'asseguradora i altres en què aquest risc ho assumiu vosaltres. El primer de què s'assegura el corredor, doncs, és que enteneu a qui li pertoca la pèrdua si es produeix.

Quan l'assegurança d'estalvi no té pèrdua per al client (el que s'anomena un estalvi garantit) pot passar que aquesta garantia operi només si estalvieu durant tot el temps previst en el contracte. Per exemple: podeu pensar en un producte que us garanteix el que poseu més un determinat interès, si recupereu els vostres diners quan us jubileu, però no abans. Pot passar que, si recupereu els diners amb anterioritat, la vostra asseguradora no us mantingui la garantia. Per això, el vostre corredor ha de deixar-vos ben clares les condicions de la garantia si recupereu diners abans del previst.

Hi ha productes al mercat que són il•líquids fins a un determinat moment. Són productes de jubilació (el Pla de Previsió Assegurat) i, segons les lleis, no podeu percebre’l (recuperar els vostres diners) fins que us jubileu o concorrin algunes circumstàncies especials. En cas de no voler estalviar tan a llarg termini, els mediadors us deixaran ben clara la condició de liquiditat de l'assegurança.

Quant a les assegurances d'estalvi percebudes en renda, és a dir, en pagaments periòdics, cal tenir en compte que rendes n'hi ha de molts tipus, i segons el tipus varia el que es cobra cada mes, així com el que cobraran els hereus si el beneficiari mor. Per això, corredors com els nostres experts us explicaran en quines condicions, i en quina quantitat, es cobraran aquestes rendes. Incloent-hi el que cobrin els hereus.

Finalment, tenim el cas d'assegurances amb participació en beneficis, en els quals es garanteix una rendibilitat mínima però es pot arribar a donar més d'acord amb certes condicions -la més normal, que hagi estat un bon any financer i s'hagi tret més del previst per les inversions -; en aquest cas, els nostres corredors us detallarien de quina manera es calculen aquests beneficis, i com es reparteixen.

Com veieu són molts aspectes a tenir en compte. Per això, abans de prendre la decisió de contractar una assegurança de vida-estalvi, és del tot recomanable que us poseu en contacte amb els corredors de CSA. D’aquesta manera, coneixereu exactament allò que heu contractat. És a dir, en tot moment, tindreu clar el que podeu esperar i el que no del contracte que heu signat. Una tranquil•litat que no té preu!