Les millors assegurances pels autònoms

Els autònoms són un dels col·lectius més afectats per la crisi de la Covid-19. Quan es va decretar l'estat d'alarma al març, molts negocis es van veure obligats a abaixar la persiana, durant gairebé tres mesos, i ara, en plena segona onada del coronavirus, s'han dictat noves restriccions a Catalunya que afecten de ple a bars i restaurants. Uns establiments que hauran de romandre tancats fins a nou avís.

Sens dubte, els sectors més afectats són els de l'hostaleria, l'oci i el turisme. Però no són els únics; també s'estan veient perjudicats altres àmbits, com l'immobiliari, el retail, l'automoció, la construcció... La qual cosa es tradueix en milers de professionals que han hagut de tancar definitivament o bé, que no arriben a final de mes, per la brusca caiguda dels seus ingressos.

Davant d'aquesta situació tan preocupant, és important que aquests professionals comptin amb la protecció adient davant de riscos quotidians com posar-se malalts, patir un robatori o un incendi als seus negocis, etc. Doncs, si ocorren aquests incidents i no tenen les assegurances pertinents, pot implicar un sobrecost important que, sumat a les dificultats d’avui dia, pot arribar a posar en dubte la continuïtat de les seves empreses. Per això, volem repassar aquí quines són les pòlisses que tant sí com no, heu de tenir si sou autònoms.

Assegurances necessàries per als autònoms

Existeix una àmplia gamma d'assegurances al mercat adreçades als professionals per compte propi. Però, des de CSA, us recomanem, especialment, les següents pòlisses:

Assegurança de salut. Si hi ha alguna cosa que condiciona la vida laboral d'un autònom és la seva salut. La majoria prefereix treballar trobant-se malament abans que perdre el temps anant al metge, esperant llargues cues, cites a hores complicades, etc. Per això, i més en els temps que corren, molts es plantegen recórrer a la sanitat privada com a complement a la pública. D'aquesta manera, s'asseguren que es reduiran els temps d'espera per a la visita a un especialista o una operació. A més, avui dia, moltes pòlisses inclouen cobertures específiques per estar protegits enfront del coronavirus (com la possibilitat de realitzar proves PCR o serològiques a un preu especial).

Assegurança de Responsabilitat Civil (RC). Una cobertura que protegeix a la vostra pime davant els danys ocasionats a tercers -tant a clients com a empleats-, en el desenvolupament de la nostra activitat empresarial o comercial. Ocasionalment, es tracta d'una assegurança obligatòria però, encara que no ho sigui, sempre es recomana contractar-la.

Assegurança de subsidi o baixa laboral. Amb aquesta pòlissa podràs mantenir els teus ingressos quan no puguis treballar. És a dir, si tens una malaltia o un accident, l'assegurança de subsidi o baixa laboral compensa la reducció d'ingressos que pateixes perquè no pots treballar. Cada dia, rebràs una quantitat fixa que completa el subsidi de la Seguretat Social i t'ajuda a cobrir despeses. Normalment, s’estableix un barem que indica els dies a indemnitzar per tipus de malaltia i capital contractat. Entre les cobertures més habituals s’inclouen la prestació diària en cas d’hospitalització i la indemnització en cas d'invalidesa permanent absoluta o mort.

Assegurança d'accidents. La majoria de les empreses estan obligades a protegir els seus empleats davant accidents laborals. Per això, comptar amb una assegurança d'aquestes característiques, a més d'oferir-te una major tranquil•litat i seguretat, fa que compleixis amb la legislació vigent.

Assegurança de danys. Encara que, normalment, es contractin pòlisses multirisc (cobreixen conjuntament danys i responsabilitat civil, a més d'altres garanties) és imprescindible comptar amb aquesta assegurança. Incendi, robatori, danys per aigua... Són cobertures que necessitarem per cobrir els sinistres que es puguin produir i que perjudiquin les nostres instal•lacions o les nostres mercaderies.

Assegurança de crèdit. Es tracta d'una eina eficaç per a la gestió del risc comercial que protegeix la vostra empresa enfront dels costos i inconvenients derivats de l'impagament. Un dels seus avantatges és que us permet minimitzar l'impacte que pot tenir l'impagament imprevist d'un o més clients sobre la solvència de la vostra pime. A més, inclou serveis complementaris, com informació sobre la solvència financera dels clients actuals i potencials; recobrament de deutes impagats; i, també, indemnització, en cas de produir-se un impagament.

Assegurança de Responsabilitat Civil de Consellers i Directius (D&O). Tot i que no és obligatòria per a cap companyia, la seva cobertura es torna, cada vegada més, necessària en un entorn de canvis normatius i de constants litigis. En exercir com a directiu d'una empresa, sigui de la mida que sigui, s'està exposat a reclamacions de proveïdors, creditors, treballadors, accionistes... Amb aquesta assegurança, protegireu el patrimoni personal dels administradors i directius de la vostra empresa.

Assegurança de ciberriscos. Actualment, qualsevol autònom o empresa està sota l'amenaça de patir un atac cibernètic per la simple utilització d’Internet o pel normal ús del software. De fet, els ciberatacs són considerats com un dels cinc principals riscos globals. Amb una assegurança d'aquestes característiques podríeu cobrir les despeses de la gestió d'una crisi, els costos de recuperació de les dades i pèrdua de beneficis, la Responsabilitat Civil derivada de la privacitat i seguretat de dades, les despeses d'extorsió, de defensa o possibles sancions, etc.

En definitiva, els autònoms són els que estan patint els efectes econòmics de la crisi sanitària de forma més contundent. Per aquest motiu, des de CSA us recomanem que protegiu els vostres negocis amb les pòlisses més adequades. Així, en cas de produir-se un sinistre, estareu coberts i evitareu haver de fer grans esforços econòmics, que en cas de petites empreses poden arribar a posar en perill la seva continuïtat. Si teniu dubtes sobre les cobertures que més us convenen; poseu-vos en contacte amb nosaltres!