Com viurem la Setmana Santa aquest 2021?

A hores d'ara, tots i totes ja tindríem tancades, o gairebé, les nostres vacances de Setmana Santa. Però, enguany, encara no sabem si es podrà viatjar o si de cop es decretarà un nou confinament, o altres mesures restrictives al nostre país o al de destí. En aquest context d’incertesa, comptar amb certes assegurances com la d’assegurança de viatge amb la cobertura de cancel·lació és del tot recomanable.

Enguany, la Setmana Santa començarà el 28 de març, amb l’1 i 2 d’abril (Dijous i Divendres Sant), com els seus dos dies centrals. De moment, sabem que Espanya ha prorrogat fins al pròxim 31 de març la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen per raons d'ordre públic i salut pública amb motiu de la crisi sanitària de la COVID-19.

Es preveu, doncs, que el turisme enguany torni a ser més nacional que internacional. Sens dubte, la represa dels viatges anirà en funció de l’evolució de la pandèmia. A mesura que descendeixin els casos, ens podrem desplaçar amb més normalitat. Des de Sanitat adverteixen que una situació acceptable per viatjar seria que Espanya tingués una incidència acumulada de fins a 150 casos de coronavirus per 100.000 habitants en 14 dies.

Tenint en compte aquesta situació, si viatgem aquest any sí o sí hem d’incloure al nostre equipatge una bona assegurança de viatge. Habitualment, aquestes pòlisses ens ofereixen cobertures com les d’anul·lació del viatge; assistència hospitalària i mèdica; pèrdua d’equipatge; demores i pèrdues de serveis; trasllat i transport, a més de la reclamació per incompliment de serveis. I això no és tot, també inclouen altres cobertures complementàries com accidents personals, garanties econòmiques, reclamació de danys patits a l'estranger, enviament de medicaments, Responsabilitat Civil pels danys que puguis causar a altres persones, entre altres.

Però, centrant-nos en la prestació d’anul·lació de viatge, cal dir que aquesta sempre ha inclòs la cancel·lació per algun motiu de força major com: malaltia, accident, acomiadament, nou treball, adopció d’un fill/a... També, en el cas que ja haguéssim iniciat el viatge i ens veiéssim obligats a interrompre el mateix per algun d'aquests imprevistos, se’ns indemnitzaria una quantitat per cada dia de vacances no gaudides.

Però, què ocorre avui dia amb la pandèmia? Donen cobertura les asseguradores? En línies generals, les companyies han inclòs la COVID-19 a les seves pòlisses de viatge. Abans de la irrupció d’aquesta crisi sanitària, les assegurances no cobrien cancel·lacions en cas d’epidèmia o pandèmia al lloc d'origen o destinació, excepte que s'hagués contractat una clàusula específica i poc comuna.

Però ara la majoria cobreixen sense cost addicional, les despeses de cancel·lació si l'assegurat o els seus familiars contrauen la malaltia o moren a causa d'aquesta; o bé, si estan obligats a romandre en quarantena per haver estat en contacte amb un positiu. També inclouen la realització d'una PCR durant el viatge si és prescrita per un metge, el tractament de la malaltia i fins i tot l'hospitalització en el lloc de destinació, així com, la repatriació si es perd el vol per contraure el virus o per un aïllament obligatori. Les pòlisses també poden incloure les despeses derivades d'haver de prolongar l'estada en ser obligat seguir una quarantena.

Ara bé, si volem tenir la certesa de comptar amb aquestes cobertures tan essencials actualment, hem d’afegir el plus extra d’anul·lació de viatge a la nostra pòlissa. Només pagarem una mica més. Però val la pena perquè, en cas de necessitar-la, ens reemborsaran tot o part del que vam pagar quan vam adquirir un viatge que finalment, vam haver de cancel·lar.

Sens dubte, anar-nos-en de vacances de Setmana Santa amb aquest producte sota el braç, ens dóna més seguretat. Per tant, abans d’agafar un avió, cotxe o autocar; informeu-vos en detall amb professionals experts sobre les característiques d’aquest producte. A CSA, els nostres corredors podran indicar-vos quina assegurança de viatge us convé més. En cas de dubtes, contacteu amb nosaltres!