CONVENCIÓ ANUAL CSA 2019: XXIIIè ANIVERSARI

La comunicació digital com a clau per la mediació del futur

El passat divendres 4 d'octubre va tenir lloc la convenció anual de CSA que enguany celebrava el seu XXIIIè aniversari. L'escenari escollit va ser l'emblemàtica Casa Terradas, més popularment coneguda com la Casa de les Punxes, situada a l'avinguda Diagonal de Barcelona.

La convenció girava entorn a un tema que no podia estar més d'actualitat: l'ús d'eines de comunicació digital aplicades al sector. És a dir, com poden aprofitar els mediadors d'assegurances el gran potencial de les noves tecnologies per arribar als clients. Avui dia, qualsevol negoci hauria de tenir ja presència a internet. Encara que sigui una modesta web, això sí, funcional i atractiva per l'usuari. No tan sols és indispensable per arribar a les noves generacions sinó que també es tracta de millorar els lligams i les vies de contacte amb els clients de tota la vida.

"La comunicació amb el client no ha de ser tan sols per comunicar un sinistre o avisar de la renovació de la pòlissa, cal mantenir el contacte, informar-lo de les novetats, proporcionar-li informació d'interès i que sàpiga que hi som". Avançava el president de CSA, Josep Solergastó, al seu discurs inaugural que servia per presentar el que vindria. Tot seguit prenia la paraula el vicepresident Emili Bordes, per donar pas a la primera intervenció de la jornada.

Elisenda Granero, Consultora de Màrqueting i Negoci Digital d’ARAG, prenia la paraula per explicar a través de l'exemple de la companyia d'assegurances, com de necessària es fa l'adaptació digital al món de les assegurances. Reduir errors de gestió i millorar l'experiència de l'usuari són dos conceptes clau en els quals ens poden ajudar les noves eines digitals. "La digitalització ens pot servir per atendre més de pressa als nostres clients a través de nous canals" explicava l'experta. "Hem de tenir present que la digitalització ens impactarà a escala de la cultura de la nostra empresa, al principi pot resultar carregós però és l'única via per ser més competitius i adaptar-nos al mercat" advertia.

També va presentar el projecte #ARAGCHALLENGE en el qual han participat 11 estudiants tant d'ESADE com de la UPC. Un repte que proposava apropar als corredors d'assegurances al consumidor digital. El jove estudiant de la UPC, David Álvarez de la Torre, va exposar la proposta guanyadora, una plataforma anomenada DRISK que pretén conèixer millor al client a través d'un senzill i atractiu qüestionari i poder oferir-li les solucions personalitzades d'acord amb el seu perfil de risc. Està clar que el futur exigeix aprofitar els algoritmes i la informació del Big Data.

Un cop ja immersos en el camí cap a la digitalització i encoratjats amb les noves possibilitats que s'obren al sector de la mediació, va ser el torn d'Enric Vidal, assessor de Màrqueting i Ventes del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona. "Part del repte actual dels mediadors és afrontar la canalització de la necessitat de comunicació continuada del client. Les corredories s'han de convertir en generadores de contingut" explicava. Afegia també algunes reflexions que volia llançar als presents: "Quants teniu temps de debò de generar aquests espais de comunicació?", "Som capaços de generar contingut?", "com transmeto la confiança a través de les Xarxes Socials o en un suport digital?"

Aquestes qüestions les recollia Pau Llambí, consultor de màrqueting digital i actual assessor tecnològic del col·legi de mediadors d'assegurances de Barcelona. El professional de l'entorn digital va donar alguns consells per tal que els mediadors s'animin a fer el pas al món online sense por i amb intel·ligència. No es tracta de fer una incursió precipitada i volent tocar-ho tot. Cal focalitzar els esforços, entendre la importància de les paraules clau, el posicionament en motors de recerca com Google, el potencial de xarxes socials com Instagram o LinkedIn...etc.

Després d'una pausa pel cafè va tenir lloc un informal col·loqui on els representants de les companyies asseguradores i els mediadors van intercanviar inquietuds, projectes de futur i possibles millores en la comunicació entre ells i amb els clients.

Per finalitzar la vetllada, un autocar va conduir als presents a Cal Pinxo Platja per gaudir del sopar institucional.